Vsako leto v mesecu juliju 12.000 obiskovalcev iz več kot 70.različnih držav sveta obišče festival MetalDays, na Sotočju v Tolminu. Festival, katerega prizorišče obdajata reki Soča in Tolminka, dejansko ponuja le najboljše : čudovito in neokrnjeno naravo, združeno z najboljšimi izvajalci metal glasbe. Sproščeno vzdušje, prijetna atmosfera in odlična družba je le nekaj izmed stvari, ki vam bodo na festivalu pomagali pozabiti na vsakdanje skrbi in se za teh nekaj dni prepustiti užitkom. MetalDays festival so prave metal počitnice. Ne bo vam žal, da ste nas obiskali!

MetalDays in nagrada AGF!

Zelo smo ponosni, da je MetalDays dobil nagrado za izboljšave na Greener Festival Awards 2016, 2017, 2018 in 2019, kar 4 leta zapored!

Majhni koraki vodijo do velikega potovanja! Zelo smo ponosni, da so se naši majhni koraki in izboljšave v smeri ekologije in trajnosti izkazali kot pravilni in ​​da imajo učinek. Toliko majhnih korakov smo naredili, da jih ne štejemo več. Vendar - naj navedemo le nekatere od njih: pred nekaj leti smo vsakemu obiskovalcu začeli dobavljati biološko razgradljive šotorske kline, lani smo zamenjali vse plastične lončke, žlice, vilice, krožnike itd. z biorazgradljivimi, naši toaletni papirji in prtički so narejeni iz recikliranih in ekoloških materialov, na festivalskem območju imamo tekočo in čisto pitno vodo, kar našim obiskovalcem festivala omogoča, da si lahko kadarkoli ponovno napolnijo svoje steklenice (da, tako ni potrebe po plastenkah iz trgovine), namestili smo nov kanalizacijski in drenažni sistem, ki bo zmanjšal količino plastičnih kemičnih stranišč, ki se uporabljajo na območju festivala, smo pionirji in prvi smo uvedli tako imenovan "depozit za odpadke", ki motivira vsakega obiskovalca, da pospravi svoje lastne smeti, zamenjali smo 50% mesne in mlečne hrane z vegansko hrano in še veliko več ... Seveda vsi ti mali koraki na našem zelenemu potovanju za zmanjšanje vplivov našega festivala na okolje ne bi bili mogoči brez vas, naših dragih obiskovalcev.

Želimo vas še bolj spodbuditi, da nam pomagate in sodelujete z nami pri naših prizadevanjih na našem zelenem potovanju!

In nagrada AGF? Sporočilo AGF vodstva: "Izboljšave označujejo začetek zelenega "potovanja" in kažejo, da vaš dogodek predstavlja znatno prizadevanje na proces zmanjševanja vplivov na okolje. Po sprejetju prenovljenih Greener Festival ocenjevalnih kriterijev, zoper katere so bile več kot kadarokoli prej vložene pritožbe pri dodeljevanju, je to res odličen primer dela MetalDays, da bi zmanjšali vpliv teh dogodkov in komuniciranja z občinstvom."

Več informacij o Green Metal(Days) iniciativi je na voljo tukaj.

Vemo, da je to le začetek in vendar - srečni smo zaradi tega! Veselimo se, da jih bo še veliko več. 

MetalDays je član združenja YOUROPE

Zdravje, varnost, varstvo okolja - so le nekateri cilji YOUROPE. Festivalska organizacija želi v sodelovanju s svojimi člani dvigniti standarde na področju festivalov, na primer z izobraževanjem svojih članov na delavnicah in seminarjih ali z nagrajevanjem okolju prijaznih festivalov z nagrado “Green’n’Clean Award”.

Varstvo okolja in visoki standardi so zadeva, ki jo vsi nosimo v srcu, zato smo zelo ponosni, da smo del YOUROPE in da podpiramo njihov projekt.

Skupaj z združenjem in drugimi člani želimo postaviti skupne smernice za festivale v Evropi in spodbuditi komunikacijo med sodelujočimi festivali. Naša prednostna naloga je, da na festivalu METALDAYS zagotovimo vaše zdravje in varnost, zato se opiramo na koristne informacije in usposabljanja, ki jih zagotavlja YOUROPE.

Vsi delamo skupaj, da zagotovimo, da lahko Vi, naši zvesti oboževalci, doživite festival METALDAYS v najboljših pogojih in z dodatno izboljšanimi standardi.

 

MetalDays, uradni partner projekta Eko iniciativa

Okoljska vprašanja in svetovna okoljska ozaveščenost so le nekatere zadeve, ki so v naših srcih; zato smo zelo ponosni, da smo dosegli še en korak naprej v smeri našega eko-festivalskega poslanstva : MetalDays je od leta 2015 naprej član združenja Eko iniciativa.

Pri organizaciji festivala MetalDays poskušamo v največji možni meri delovati na ekološko sprejemljiv način in v skladu z ekološkimi smernicami; naši odpadki se ločujejo, uporabljamo ekološki toaletni papir in brisače, kjer je to mogoče, naši šotorski klini so narejeni iz biološko razgradljivih materialov, ki so okoljsko sprejemljivi in tudi v prihodnje bomo še naprej izboljševali naše ekološko poslanstvo.

Zelo smo veseli in ponosni, da so bili zahtevni cilji doseženi s pomočjo vas, naših obiskovalcev in prepričani smo, da nam boste s svojo ekološko ozaveščenostjo pomagali tudi v prihodnje. Hvala vam!